Вулиця Поліцейська та Проспект Незламних: як одесити проголосували за перейменування топонімів

Вулиця Поліцейська та Проспект Незламних: як одесити проголосували за перейменування топонімів.

Вулиця Поліцейська та Проспект Незламних: як одесити проголосували за перейменування топонімів. Фото ілюстративне: uainfo.org

Події
20 квiтня 15:50

У суботу, 20 квітня, завершилося електронне громадське обговорення щодо перейменування 14 об’єктів топоніміки Одеси. Про це повідомили у пресслужбі Одеської міської ради.

Обговорення проходило на вебпорталі Одеської міської ради "Соціально активний громадянин" у спеціальному електронному сервісі "Громадське обговорення" протягом десятьох днів, з 10 до 20 квітня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Які перейменування підтримали одесити

Результати електронного опитування.Результати електронного опитування. Скриншот: omr.gov.ua

Одесити підтримали всі 14 перейменувань. Щоправда, голосування за деякі назви вийшло неоднозначним, адже кількість тих, хто голосував "за" була не набагато більше за кількістю тих, хто проголосував "проти". Зокрема чимало одеситів висловилися проти зміни назв вулиць Маршала Говорова, Лесі Українки, Жуковського, Буніна, Катерининської вулиці та Катерининської площі, проспекту Гагаріна.

Тепер нові назви має затвердити сесія Одеської міської ради.

Нагадаємо, нещодавно в місті Болград Одеської області перейменували парк імені Пушкіна. Також вирішили змінити назву селища Суворове Ізмаїльського району Одеської області. Тепер воно називається Шикірлик.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах