Карта бойових дій в Україні 1 травня

Карта бойових дій в Україні 1 травня.

Карта бойових дій в Україні 1 травня. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Події
01 травня 11:53

Сьогодні, 1 травня, в Україні розпочався 799 день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська намагаються прорвати українську оборону, щоб окупувати більше територій, ЗСУ контратакують.

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними на 1 травня.

30 квітня в районі Авдіївки російські війська вперше за кілька днів не здійснили жодних підтверджених наступів, тоді як українські джерела повідомляли, що на напрямку Бахмут-Часів Яр російські війська здійснили кілька атак більше, ніж біля Авдіївки.

Російські війська можуть вирішити наступати зі свого виступу на північ від Авдіївки в напрямку Торецька, щоб доповнити російські наступальні операції поблизу Часового Яру, що, ймовірно, вимагатиме від російських військ проведення тактичної паузи для зосередження сил для такого наступу.

Російські джерела стверджують, що українські війська в ніч з 29 на 30 квітня завдали удару з MGM-140 ATACMS малої дальності по цілях в окупованому Криму.

Російські війська нещодавно підтвердили просування поблизу Кремінної, Часового Яру та Роботиного.

Карта бойових дій в Україні 1 травня.Карта бойових дій в Україні 1 травня. Джерело: understandingwar.org

Голова Харківської обласної військової адміністрації України Олег Синєгубов 30 квітня заявив, що за останні 10 місяців у Росії на північному кордоні Харківської області перебуває близько 20 тисяч російських військових, а загалом на куп'янському напрямку - близько 100 тисяч, і що російські війська замінили підрозділи, які втратили боєздатність за останні два місяці

Карта бойових дій в Україні 1 травня.Карта бойових дій в Україні 1 травня. Джерело: understandingwar.org

Російські війська нещодавно підтвердили наступ у Роботиному на заході Запорізької області. На геолокаційних кадрах видно, як встановлюють російський прапор у західній частині населеного пункту.

Карта бойових дій в Україні 1 травня.Карта бойових дій в Україні 1 травня. Джерело: understandingwar.org

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах