Новий фейк: по мережі "гуляє" відео того, як на Одещині нібито працівник ТЦК "побив ногами" чоловіка

Новий фейк: по мережі "гуляє" відео того, як на Одещині нібито працівник ТЦК "побив ногами" чоловіка.

Новий фейк: по мережі "гуляє" відео того, як на Одещині нібито працівник ТЦК "побив ногами" чоловіка. На фото скріншот відео

Події
09 травня 08:50

7 травня у мережі поширилося відео бійки двох чоловіків на Одещині, один з яких був одягнений у військову форму. Автори контенту спочатку стверджували, що на кадрах зображено примусову мобілізацію у місті Болград Одеської області. У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, яким керує Міністерство культури та інформаційної політики, 8 травня запевнили, що військовий на відео не є працівником територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК). Таким чином, інформація виявилася фейком.

Так, у мережі повідомлялося, що нібито представник ТЦК побив громадянського. У росЗМІ відео опублікували як підтвердження нібито українських методів мобілізації.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Насправді очевидці інциденту зняли бійку. Чоловік, одягнений у військову форму, до військкомату не має відношення. Насправді він є військовослужбовцем, який повернувся із передової.

Згодом автори контенту, які розповсюдили відео, розкрили деталі бійки. Виявилося, що нетверезий чоловік першим затіяв бійку, а військовий лише відповів.

Зазначимо, що прес-служби Одеського обласного ТЦК та Болградського районного ТЦК інцидент не коментували.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах