У соцмережах з'явилася інформація про плями у воді на пляжах Одеси: що показала перевірка

Одеський пляж.

Одеський пляж. Фото: t.me/derzhecoinspekciya_pivdenno_zah

Події
11 серпня 21:28

У вівторок, 6 серпня, та п'ятницю, 9 серпня, користувачі одеських пабліків повідомили про плями у воді на пляжах Ланжерон, Дельфін та Lion. На думку людей, воду міг забруднити мазут.

Як повідомили у пресслужбі Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу в п'ятницю, 9 серпня, державні інспектори виїхали на місця імовірного забруднення, обстежили узбережжя Чорного моря та відібрали проби морської води.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

"У ході візуального обстеження будь-яких плям або їх залишків не виявлено. За результатами аналізів проб хімічні показники якості води знаходяться в межах гранично-допустимих концентрацій та фону", – повідомили екологи.

Нагадаємо, крім питань щодо чистоти морської води, одеситів турбує проблема забруднення повітря. Протягом останніх тижнів у місті часто відчувався сморід, зокрема запах гару. На думку біолога Василя Развожаєва, неприємний запах виникає внаслідок радикальної зміни троянди вітрів через безсистемне висотне будівництво. Усі випари від лиманів, моря, сміттєзвалищ, нафтобаз і пожеж концентруються в атмосферному повітрі. Саме тому виникає сморід, однак смертельної шкоди для здоров'я людей він не становить.

Також ми повідомляли, що протягом тижня через загоряння близько 16 гектарів очерету на полях фільтрації в Одеській області в атмосферу потрапило понад 11 тисяч тонн вуглекислого газу. Причиною пожежі стала людська недбалість та порушення правил пожежної безпеки.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах