Припинив голодування: бойовий медик розповів, які зміни сталися в Одеській психлікарні

Петро Конопля.

Петро Конопля. Скриншот відео: t.me/combat_hemp

Події
25 серпня 13:50

Бойовий медик Петро Конопля, який 21 серпня оголосив голодування через погані умови в Одеській психіатричній лікарні, увечері 24 серпня знову почав їсти. Причиною відмови від бойкоту стали зміни на краще, які відбулися в медзакладі після його скарги. Харчування стало більш якісним. До того ж військового перевели до іншої палати, а ту, в якій він перебував раніше, ремонтують.

Про це боєць повідомив у своєму Telegram-каналі.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

За словами Коноплі, після того, як до лікарні завітала представниця уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Одеській області Марія Харлова, харчування для пацієнтів покращили.

"У нас у столовій на кожному столі лежать фрукти, овочі, є дині, кавуни, апельсини, яблука. Дуже смачно годують. У нас є салати, м'ясо. Сьогодні на перше їли телятину шматками. Прямо круто. Мені сподобалося, але це все забезпечили волонтери... Ми зараз домовилися про те, що ця лікарня зливається з іншою, де є кейтеринг (галузь громадського харчування, що пов`язана із наданням послуг приготування та доставки їжі на відстань – прим. ред.) й готують дуже смачно", – розповів медик.

  • Припинив голодування: бойовий медик розповів, які зміни сталися в Одеській психлікарні фото
  • Припинив голодування: бойовий медик розповів, які зміни сталися в Одеській психлікарні фото 1
  • Припинив голодування: бойовий медик розповів, які зміни сталися в Одеській психлікарні фото 2
  • Припинив голодування: бойовий медик розповів, які зміни сталися в Одеській психлікарні фото 3
  • Припинив голодування: бойовий медик розповів, які зміни сталися в Одеській психлікарні фото 4
  • Припинив голодування: бойовий медик розповів, які зміни сталися в Одеській психлікарні фото 5

Припинив голодування: бойовий медик розповів, які зміни сталися в Одеській психлікарні фото

Фото: t.me/combat_hemp

Петро зазначив, що не довіряє керівництву психлікарні, однак медустанову відвідав начальник Одеської ОВА Олег Кіпер: саме він пообіцяв, що лікарню переведуть на кейтеринг.

"Лікарню переводить на кейтеринг, буде об'явлений тендер, буде таке годування як і на Воробйова. Тендер – штука не швидка, від цієї розмови до реалізації має пройти від одного до 1,5 місяця... Поки план не буде реалізований, лікарня отримає забезпечення від мереж супермаркетів міста, не тільки для військових, а і для цивільних, яких тут у десять разів більше... Олег Кіпер дав мені гарантії, що рухатимемось за обговореним планом. Його слова вселяли довіру... Якщо план провалиться, я розчаруюся в посадовцях повністю і мою довіру більше не повернеш", – зазначив Конопля.

Нагадаємо, бойовий медик Петро Конопля оголосив голодування через неналежні умови для пацієнтів в Одеській обласній психіатричній лікарні №2. Військовий повідомив, що їжа, якою годують людей, що проходять лікування в цьому медзакладі, нагадує клей, а на стінах палат цвіте пліснява.

Після цього скандалу заступник голови Одеської облдержадміністрації Олександр Харлов дав доручення профільному департаменту провести перевірку та невідкладно вирішити проблему із харчуванням у медзакладі.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах