На Одещині таки розмістять плавучі електростанції

На Одещині таки розмістять плавучі електростанції.

На Одещині таки розмістять плавучі електростанції. Фото: asia.nikkei.com

Події
24 вересня 09:03

Кабінет Міністрів України вирішив, що на Одещині все-таки розмістять плавучі електростанції. Він затвердив заходи щодо організації встановлення газопоршневих та/або газотурбінних установок, розташованих на суднах технічного флоту. Про це йдеться у постанові №1069 від 13 вересня 2024 року.

Все це робиться задля забезпечення енергетичної безпеки держави та ліквідації наслідків збройної агресії Росії проти України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Відповідно до постанови, послуги з оренди суден технічного флоту, на яких встановлені газопоршневі та/або газотурбінні установки, призначені для виробництва електричної енергії, послуги з найму персоналу для таких установок можуть здійснюватися шляхом укладання договору про закупівлю без застосування відкритих торгів.

Йдеться про забезпечення альтернативних джерел електроенергії, що врятувало об'єкти критичної інфраструктури від знеструмлення.

Нагадаємо, що про можливе розміщення суден-генераторів біля Одеси написали кілька турецьких видань ще 2022 року. Після цього інформація потрапила і до одеських ЗМІ. Пізніше її спростували в ОВА.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах