В Одеській ОВА розповіли, чи вели переговори щодо плавучих електростанцій

В Одеській ОВА розповіли, чи вели переговори щодо плавучих електростанцій.

В Одеській ОВА розповіли, чи вели переговори щодо плавучих електростанцій. Фото: asia.nikkei.com

Події
13 грудня 2022 08:26

Одеська ОВА спростувала інформацію про переговори з турецькою компанією щодо розміщення біля Одеси плавучих електростанцій. Про це повідомляє речник Одеської ОВА Серій Братчук.

За його словами, жоден із представників Одеської обласної військової адміністрації не проводив переговори з турецькою компанією Karpowership, яка заявляла про готовність розмістити біля Одеси плавучі електростанції.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Йшлося про три спеціальні судна, які можуть генерувати електроенергію, достатню для забезпечення одного мільйона абонентів. На таку комунікацію Одеської ОВА з комерційною організацією має бути відповідне рішення вищих органів влади та відповідного структурного підрозділу.

Сергій Братчук зазначив, що ОВА заздалегідь готувалася до умов масованих ракетних ударів, у тому числі й з енергетичної інфраструктури Одещини. Йдеться про забезпечення альтернативних джерел електроенергії, що врятувало об'єкти критичної інфраструктури від знеструмлення. Але Одеська ОВА зацікавлена у тому, щоб відкривати "зелене світло" всім партнерам та союзникам, які бажають допомогти у вирішенні енергетичної проблеми.

Голова Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко заявив, що подібну неправдиву інформацію, як, наприклад, переговори щодо турецьких "судів-генераторів", російські пропагандисти ефективно використовують для ведення гібридної війни.

Зазначимо, що про можливе розміщення суден-генераторів біля Одеси написали кілька турецьких видань. Після цього інформація потрапила і до одеських ЗМІ.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах