Атака на Зміїний: військовий експерт проаналізував втрати окупантів

Атака на Зміїний: військовий експерт проаналізував втрату окупантів.

Атака на Зміїний: військовий експерт проаналізував втрату окупантів. Фото: planet.com

Події
22 червня 2022 20:26

Одеський військовий експерт, оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко проаналізував супутникові знімки Зміїного, які після атаки на острів ЗСУ опублікувала компанія Maxar Technologies. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на аналітика.

Експерт зазначив, що, судячи зі знімків MAXAR, внаслідок українського обстрілу на острові було знищено вежу зв'язку, на зведення якої окупанти витратили не менше трьох тижнів.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Супутникові кадри острова Зміїний.Супутникові кадри острова Зміїний. Фото: facebook.com/AlexanderKovalenkoUkraine (оригінал фото twitter.com/Mike_Eckel)

Також ЗСУ пошкодили близько семи одиниць автомобільної техніки, призначеної для обслуговування вежі. Імовірно, від удару постраждали і екіпажі ворога.

Основний удар наших захисників припав на локацію із системою зенітного ракетно-гарматного комплексу "Панцир-1" та командно-штабною машиною Р-149 зі складу 1532-го зенітно-ракетного полку 53-ї дивізії ППО Тихоокеанського флоту.

Крім того, на острові є третій осередок загоряння. За словами військового аналітика, саме на цій локації орієнтовно розташовувалися реактивні системи залпового вогню "Торнадо-Г". Росіяни перекинули на острів щонайменше три одиниці таких систем.

Супутникові кадри острова Зміїний.Супутникові кадри острова Зміїний. Фото: facebook.com/AlexanderKovalenkoUkraine (оригінал фото twitter.com/Mike_Eckel)

Водночас Олександр Коваленко зазначив, що російські засоби ППО зараз не особливо хвилюють ЗСУ, тому що, наприклад, зенітний ракетний комплекс "ТОР-М2", що знаходиться в безпосередній близькості від вежі та командно-штабної машини, залишився на місці.

"ЗСУ знищили засоби зв'язку. ЗСУ знищили пускові установки та командний пункт. ЗСУ знищили засоби поразки, які могли бути використані по Одеській області. Але масово проігнорували ППО острова", – підсумував експерт.

Нагадаємо, 20 червня наші захисники завдали удару по російським позиціям на острові Зміїному. Як повідомили в Оперативному командуванні "Південь", внаслідок цієї атаки армія РФ втратила зенітно-ракетний комплекс "Панцир-1", станцію радіолокації та автомобільну техніку. Також ми розповідали про те, що компанія MAXAR зафільмувала із супутника наслідки удару ЗСУ по позиціях РФ на Зміїному.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах