Братчук: Росія намагається зірвати експорт зерна і тому дискредитує Одесу

Братчук: Росія намагається зірвати експорт зерна і тому дискредитує Одесу

Братчук: Росія намагається зірвати експорт зерна і тому дискредитує Одесу Фото: facebook.com/MinInfra.UA

Події
19 жовтня 2022 16:11

Росія готує провокації та дискредитує Одесу, щоб демонстративно вийти із "Зернової ініціативи". Про це 17 жовтня в ефірі " 24 канали " розповів представник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

З цим пов'язана заява президента Росії Володимира Путіна про те, що нібито з порту Одеси було відправлено вибухівку, якою 8 жовтня було підірвано Керченський міст у тимчасово окупованому Криму. Господар кремля дав публічне доручення ФСБ з'ясувати, чи це не судно з Одеси, яке мало вивозити зерно, а натомість транспортувало уявну вибухівку для пошкодження інфраструктурного об'єкта.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Братчука, є три складові, які не влаштовують окупантів у реалізації "Зернової ініціативи".

"По-перше, українське зерно пішло у відповідні порти призначення, до тих країн, які страждають від голоду. До речі, 16 жовтня до Кенії вирушив черговий балкер із понад 40 тисяч тонн пшениці, саме до того регіону, де є потреби у продовольстві. -друге, у нас є два гаранти - Туреччина та ООН.Звичайно, у росіян це викликає лють.Адже Україна воює, перемагає та виконує міжнародні зобов'язання.У той же час вкрадене у нашої держави зерно застрягло на бортах російських балкерів у Керченській протоці. захоплена в Україні продукція не може йти до свого споживача з уже відомих причин. По-третє, російське зерно є гіршим за якість, тому світ не хоче його купувати", – вважає речник Одеської ОВА.

Нагадаємо, що міністр інфраструктури України Олександр Кубраков заявив, що наразі немає жодних сумнівів у тому, що роботу "зернового коридору" продовжать. Сторони-учасники "Ініціативи" – ООН, Туреччина та Україна висловили готовність докласти максимальних зусиль для її успішної реалізації.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах