Британці показали, яким може стати експоцентр для Всесвітньої виставки під Одесою

Британці показали, яким може стати експоцентр для Всесвітньої виставки під Одесою.

Британці показали, яким може стати експоцентр для Всесвітньої виставки під Одесою. Фото: zaha-hadid.com

Події
08 грудня 2022 11:14

Британські архітектори компанії Zaha Hadid Architects розробили та подарувала Україні концепцію забудови виставкового комплексу для Експо-2030.

Так, вони опублікували візуалізацію з павільйонами 250 га поблизу Хаджибейського лиману. Вартість проекту складає 1,3 мільйонів євро.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Проект передбачає чотири головні павільйони. Національні павільйони кожна країна розміщуватиме у модулях. Різні локації виставки та громадські простори будуть поєднані бульваром. Поблизу нього облаштують екопарк із виходом у лиман.

Виставковий центр для Експо-2030 планується оснастити сонячними дахами та вітряками. Електрика звідти також надходитиме до найближчих населених пунктів.

Британці показали, яким може стати експоцентр для Всесвітньої виставки під Одесою фото

Усі фото: zaha-hadid.com

У міськраді вважають, що якщо це право буде надано Одесі, то виставка допоможе залучити до 30 мільйонів туристів та мільярдні інвестиції.

Нагадаємо, що 29 листопада президент України Володимир Зеленський представив кандидатуру Одеси для участі на EXPO-2030, яка проходитиме з квітня до жовтня 2030 року на тему "Відродження. Технології. Майбутнє". Заявки також надіслали південнокорейський Пусан, італійський Рим та столиця Саудівської Аравії Ер-Ріяд. Результати будуть оприлюднені у листопаді 2023 року.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах