Чиновників Адміністрації морських портів України викрили у розкраданні понад 90 мільйонів гривень

Чиновників Адміністрації морських портів України викрили в розкраданні понад 90 мільйонів гривень.

Чиновників Адміністрації морських портів України викрили в розкраданні понад 90 мільйонів гривень. Фото: facebook.com/ssu.odesa

Події
04 лютого 2023 13:15

СБУ викрила посадовців Південної філії Державного підприємства "Адміністрація морських портів України" в розкраданні понад 90 мільйонів гривень. Про це повідомили у пресслужбі Управління СБ України в Одеській області.

У незаконній діяльності були замішані громадянин, який керував філією держустанови у 2017-2018 роках, та двоє його підлеглих.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

За даними слідства, у травні 2017 року чиновники уклали договір із комерційною структурою на виконання днопоглиблювальних робіт в акваторії морського порту Південний. При цьому вартість відповідних робіт штучно завищили. Гроші перевели на рахунки підрядника, але фактичний обсяг робіт не відповідав документам. Таким чином із держпідприємства вивели у тінь понад 90 мільйонів гривень.

Чиновників Адміністрації морських портів України викрили в розкраданні понад 90 мільйонів гривень.Чиновників Адміністрації морських портів України викрили в розкраданні понад 90 мільйонів гривень. Фото: facebook.com/ssu.odesa

У рамках кримінального провадження, розпочатого за частиною другою статті 367 Кримінального кодексу України ("Службова недбалість"), трьом організаторам оборудки повідомили про підозру у скоєнні злочину. На даний момент вирішується питання про обрання запобіжного заходу, а також триває розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення і можливої додаткової кваліфікації злочинних дій фігурантів.

Чиновників Адміністрації морських портів України викрили в розкраданні понад 90 мільйонів гривень.Чиновників Адміністрації морських портів України викрили в розкраданні понад 90 мільйонів гривень. Фото: facebook.com/ssu.odesa

Раніше в Одеському порту викрили схему продовження документів морякам, які перебувають за кордоном і хочуть уникнути мобілізації.

Також ми повідомляли про те, що в Одесі затримали агента РФ, який співпрацював із ФСБ, бо розраховував отримати квартиру в Криму.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах