Десятиденна операція та збитий ворожий гелікоптер: нові подробиці визволення острова Зміїний

Десятиденна операція та збитий ворожий гелікоптер: нові подробиці визволення острова Зміїний.

Десятиденна операція та збитий ворожий гелікоптер: нові подробиці визволення острова Зміїний. Фото: ua.igotoworld.com

Події
01 липня 2022 01:25

Напередодні визволення острова Зміїний від російських загарбників один із чотирьох вертольотів, ймовірно, Ка-52, який увечері 29 червня підлітав до острова, отримав пошкодження і зазнав аварії. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на Оперативне командування "Південь".

Ворожий вертоліт впав у море між островом Зміїний та Одеським газоконденсатним родовищем.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Відео: facebook.com/okPivden

Військові розповіли, що росіяни намагалися організувати пошуково-рятувальну операцію, проте гелікоптер "запросив посадку на борту Москви". Також представник Оперативного командування "Південь" полковник Владислав Назаров повідомив про те, що ворог, намагаючись знизити інтенсивність ракетно-артилерійського вогню наших підрозділів, у ніч із 29 на 30 червня двічі атакував чорноморське узбережжя на півдні Одеської області трьома ракетами Х-31Д, які були випущені з винищувачів Су-35. На щастя, обійшлося без втрат і руйнувань, проте військовий наголосив, що "берегова лінія переконливо свідчить про недоречність курортного сезону за таких умов".

За словами начальниці координаційного прес-центру Сил оборони України "Південь" Наталії Гуменюк, військова операція на острові Зміїний тривала близько десяти днів. Наразі українські військові готуються перевірити всю територію острова, аби переконатися, що на ньому немає небезпечних об'єктів. Крім того, голова прес-центру СО України "Південь" зазначила, що на Одещині спостерігали за тим, як евакуювалися окупанти, але гарантій, що вони не підготували на Зміїному "сюрпризи" для українців, немає.

За даними військових, пріоритетами росіян на острові були ППО та вогневий вплив, які могли допомогти ймовірній висадці десанту на територію Одеського регіону.

Нагадаємо, в ніч на 30 червня в результаті успішно проведеного чергового етапу військової операції з завданням вогневих ударів нашими ракетними та артилерійськими підрозділами по Зміїному російські окупаційні війська залишили острів. При цьому визнавати свою поразку окупанти не стали. Натомість у Міністерстві оборони Росії заявили, що завершили виконання завдань на острові Зміїний і вивели гарнізон, що знаходився там, "як жест доброї волі".

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах