До портів Великої Одеси зайшли два судна за пшеницею для голодуючих країн

До портів Великої Одеси зайшли два судна за пшеницею для голодуючих країн.

До портів Великої Одеси зайшли два судна за пшеницею для голодуючих країн. Фото: facebook.com/MinInfra.UA

Події
12 листопада 2022 23:02

Два балкери, зафрахтовані Всесвітньою продовольчою програмою Організації Об'єднаних Націй, зайшли до портів Великої Одеси під завантаження пшеницею для мешканців Ефіопії, Ємену і Афганістану. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства інфраструктури України.

Так, у порту Одеса завантажують на балкер BOZBURUN M 40 тисяч тонн української пшениці для Ефіопії, а в порту "Чорноморськ" такий же обсяг пшениці для мешканців Ємену і Афганістану забере балкер GOKOVA M.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Також 12 листопада, в рамках реалізації "Зернової ініціативи", з порту Чорноморськ вийшли два судна з 27 тисячами тонн агропродукції, яку направлять до країн Азії.

Наразі під обробкою в портах Великої Одеси знаходяться 33 судна. На них завантажують 920 тисяч тонн української агропродукції. Загалом з 1 вересня з портів Великої Одеси вийшли 444 судна, які експортували 10,3 мільйона тонн українського продовольства до країн Африки, Азії і Європи.

Нагадаємо, 11 листопада, з морських портів Одеса, Чорноморськ і Південний вийшли чотири судна із 120 тисячами тонн олії для країн Азії та Європи.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах