До порту Одеської області вперше з початку війни зайшло судно під завантаження

До порту Одеської області вперше з початку війни зайшло судно під завантаження.

До порту Одеської області вперше з початку війни зайшло судно під завантаження. Фото: facebook.com/oleksandr.kubrakov

Події
06 серпня 2022 21:10

Увечері 6 серпня в Україну вперше з початку повномасштабної війни прибуло судно під завантаження: до порту Чорноморськ зайшов балкер Fulmar S під прапором Барбадосу. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства інфраструктури України.

До порту Одеської області судно зайшло в ході реалізації "Ініціативи про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів".

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

"Ми вже можемо констатувати факт, що завдяки зусиллям Президента України, ЗСУ, Міністерства інфраструктури та наших партнерів – ООН та Туреччини – "зерновий коридор" запрацював у двох напрямках – на вихід і на вхід до портів України. Ми зі свого боку робимо все можливе, щоб наші порти могли приймати та обробляти набагато більше суден. Зокрема, ми плануємо вже за два тижні вийти на рівень щонайменше 3–5 суден на добу", – прокоментував прибуття балкера в український порт Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Також голова Міністерства інфраструктури зазначив, що головною метою наразі є вихід на місячний обсяг перевалки в портах Великої Одеси у три мільйони тонн сільськогосподарської продукції. Зокрема, досягти цього допоможе практичне приєднання до "зернової ініціативи" порту Південний. Надалі, можливо, розпочнуться переговори з ООН та Туреччиною щодо поширення цієї ініціативи на інші порти, зокрема Миколаївський.

"Незважаючи на проміжні успіхи в деблокованих портах, ми продовжуємо активно нарощувати перевалку в Дунайських портах, які з лютого стали одними з головних рятувальників українських експортерів. Ми враховуємо всі сценарії, не покладаючи надмірних сподівань на "зерновий коридор"", – підсумував Олександр Кубраков.

Раніше ми повідомляли про те, що сьогодні, 6 серпня, до Стамбулу прибуло друге з початку війни українське судно із зерном.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах