До Стамбулу прибуло друге судно з українською кукурудзою (оновлено)

До Стамбулу прибуло друге судно з українською кукурудзою.

До Стамбулу прибуло друге судно з українською кукурудзою. Фото: facebook.com/oleksandr.kubrakov

Події
06 серпня 2022 18:16

У суботу, 6 серпня, до Стамбулу прибуло друге в рамках "зернового коридору" українське судно. Про це повідомило турецьке видання Hurriyet.

Так, у турецький порт сьогодні вдень зайшов перший із трьох суховантажів з українською кукурудзою, які вийшли з портів Одеської області вранці 5 серпня. Йдеться про судно Navistar, яке вирушило до Туреччини з Одеси під прапором Панами.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Відомо, що на борту суховантажного судна знаходяться 33 тисячі тонн кукурудзи, призначеної для вивантаження в Ірландії. Також найближчим часом до Стамбулу мають прибути зерновози Rojen, що йде під прапором Мальти, перевозить 13 тисяч тонн кукурудзи та прямує до Великобританії, та Polarnet, який курсує під турецьким прапором та везе 12 тонн української кукурудзи до турецького міста Карасу.

У порту Стамбулу всі три судна оглянуть представники Спільного координаційного центру, після чого зерновози зможуть вирушити до портів призначення.

ОНОВЛЕНО: О 18:26 у Міністерстві оборони Туреччини повідомили, що Спільний координаційний центр розпочав інспекцію судна Navistar під прапором Панами, яке перевозить 33 тисячі тонн кукурудзи з України до Ірландії та стоїть на якорі на північ від Стамбула.

  • До Стамбулу прибуло друге судно з українською кукурудзою (оновлено) фото
  • До Стамбулу прибуло друге судно з українською кукурудзою (оновлено) фото 1
  • До Стамбулу прибуло друге судно з українською кукурудзою (оновлено) фото 2
  • До Стамбулу прибуло друге судно з українською кукурудзою (оновлено) фото 3

До Стамбулу прибуло друге судно з українською кукурудзою (оновлено) фото

Фото: twitter.com/tcsavunma

О 18:55 у турецькому оборонному відомстві заявили, що судно Rojen, що перевозило під мальтійським прапором 13 тисяч тонн кукурудзи, яке вийшло з порту Чорноморськ для прямування з України до Великобританії, кинуло якір на північ від Стамбула. Огляд корабля відбудеться завтра вранці.

О 21:18 Міноборони Туреччини повідомило, що Об'єднаний координаційний центр завершив інспекційну діяльність на судні Navistar, яке під прапором Панами перевозить 33 тисячі тонн кукурудзи з України до Ірландії, а зараз стоїть якорі на північ від Стамбула. Корабель продовжить плавання.

Зазначимо, що експорт українського зерна став можливим завдяки угоді "Ініціатива про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів", яку 22 липня у Стамбулі підписали представники ООН, Туреччини та України. Також дзеркальну угоду з представниками ООН та Туреччини уклала Росія.

Перше суховантажне судно з українською кукурудзою вирушило з Одеси до Лівану 1 серпня. Вже ввечері 2 серпня це судно благополучно досягло берегів Туреччини.

Також ми писали про те, що за зерном до Чорноморська вирушив балкер Fulmar S під прапором Барбадосу. Перед відправкою суховантажу представники Спільного координаційного центру провели його огляд.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах