Головлікаря та заступників одеської "інфекційки" судитимуть через "ковидні" закупівлі

Головлікаря та заступників одеської "інфекційки" судитимуть через "ковидні" закупівлі.

Головлікаря та заступників одеської "інфекційки" судитимуть через "ковидні" закупівлі. Фото: omr.gov.ua

Події
12 липня 2022 09:06

Директору Міської клінічної інфекційної лікарні вручили підозру у недбалості, а двом заступникам керівника одного з медичних комунальних підприємств звинувачують у розтраті бюджетних коштів, виділених на боротьбу з коронавірусом. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на судовий реєстр та пресслужбу прокуратури.

Так, у першому випадку йдеться про організацію схеми під час проведення коронавірусних закупівель. Навесні 2020 року лікарня уклала безліч договорів закупівлі за спрощеною процедурою на суму 1 мільйон 456 тисяч гривень, хоча більшість придбаного не входить до затвердженого Кабміном переліку товарів, необхідних для боротьби з інфекцією. Йдеться про закупівлю будматеріалів, меблів, побутових приладів, жалюзі та інше.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Цими закупівлями зацікавилася Держаудитслужба та поліція. У квітні ревізори підтвердили, що "інфекційка" придбала меблі, безпідставно застосувавши при цьому переговорні скорочені процедури. Співробітники офісу виявили порушення на чотири мільйони гривень та зобов'язали лікарню їх усунути. Слідчі вважають, що збитки від дій склали 893 тисячі гривень.

Чиновниці може загрожувати до п'яти років ув'язнення.

Що із заступниками


За версією слідства, один із заступників, виконуючий обов'язки керівника медустанови, у квітні 2021 року, без проведення тендеру, уклав угоду з постачальником про закупівлю для медиків респіраторних масок для захисту дихальних шляхів за ціною, завищеною більш ніж на 80%. Переплата на закупівлі становила понад два мільйони гривень.

У свою чергу інший заступник, виконуючий обов'язки керівника медичного підприємства, у червні 2021 року за тією ж схемою уклав угоду з постачальником про закупівлю для медиків засобів індивідуального захисту – оглядових рукавичок за ціною, завищеною більш ніж у 2,5 рази. Переплата на закупівлі становила понад півтора мільйона гривень.

За клопотанням прокуратури обвинувачені усунуті з посад. Їм пред'явили цивільні позови. За цей злочин загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах