Італія може зняти свою кандидатуру для Expo-2030, щоб підтримати Одесу

Італія може зняти свою кандидатуру для Expo-2030, щоб підтримати Одесу.

Італія може зняти свою кандидатуру для Expo-2030, щоб підтримати Одесу. Фото: facebook.com/expo2030odesa

Події
10 серпня 2022 14:38

В Італії розглядають можливість відкликати кандидатуру Риму на проведення Expo-2030, щоб допомогти Одесі виграти конкурс. Про це повідомляє голова департаменту міжнародних відносин, інвестицій та туризму Одеської ОВ Роман Григоришин.

Так, представник італійського уряду, заступник міністра оборони та депутат італійського парламенту Джорджіо Муле у відповідь на пропозицію італійського засновника журналу The Odessa Journal в Одесі Уго Полетті заявив, що відкликання кандидатури Італії на проведення Expo-2030 на користь Одеси стало б сильним сигналом близькості до України.. Так Італія змогла б сприяти Україні у відновленні після війни.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Всесвітні виставки або "Експо" – це найпрестижніші виставкові заходи у світі, на яких країни-учасниці демонструють унікальність своїх культур та національну ідентифікацію, свій економічний та науково-технічний потенціал. Тема "Експо-2030" – "Відродження. Технології. Майбутнє". Виставка проходить раз на п'ять років і дає значний приріст бізнесу, а сама держава перетворюється на магніт для світового туризму. Тому перемога в конкурсі гарантує, що Одеса на півроку стане найвідвідуванішим містом у світі.

До повномасштабної війни Україна (Одеса) поряд з Італією (Рим), Південною Кореєю (Пусан), Саудівською Аравією (Ер-Ріяд) та Російською Федерацією (Москва) мала боротися за право її проведення. Після цього Росія відмовилася від проведення виставки.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах