Як підбили фрегат "Адмірал Макаров" біля берегів Одеської області

Як підбили фрегат "Адмірал Макаров" біля берегів Одещини.

Як підбили фрегат "Адмірал Макаров" біля берегів Одещини. Фото: armyinform.com.ua

Події
12 вересня 2022 13:43

У ВМС розповіли, як підбили фрегат "Адмірал Макаров" біля берегів Одещини.

Так, командир одного із судів ВМСУ штаб-старшина Максим розповів, що того дня вони виконували бойове завдання в районі острова Зміїний.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Через хвилин 15 перед нашим судном почали підніматися півтораметрові стовпи води. Все це відбувалося вночі, так що ми не змогли заздалегідь виявити ворога - один із найновіших кораблів російського флоту фрегат "Адмірал Макаров", - згадує деталі того морського бою командир одного з суден ВМС. ЗС України штаб-старшина Максим.

Військові моряки розповідають, що на роздуми та коливання не було часу.

Ми почали активно маневрувати, екіпаж точно виконував мої команди і нам щоразу вдавалося ухилятися від ворожих снарядів. Важливу роль у цьому бою відіграли сигнальники на верхній палубі. Їх миттєві доповіді допомагали змінювати курс і уникнути попадання.Загалом у наш бік було випущено понад 30 пострілів з гармати сотого калібру і дві ракети, завдяки активному маневруванню судна вдалося підійти ближче до берега, де ми стали менш помітними для радарів супротивника. того, нам вдалося заманити новітній російський фрегат у зону досяжності берегової артилерії», – зазначив військовий.

За словами Максима, далі "в гру" вступили артилеристи, які спостерігали за розвитком подій та чекали, коли російський фрегат підійде ближче. Вони успішно відпрацювали по ворожому кораблю, після чого над ним було видно якесь задимлення. Згодом моряки побачили ще один стовп диму над фрегатом, коли він запустив двигуни і на максимальних швидкостях почав тікати.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах