Як відключатимуть світло в Одесі та області 16 січня і чи вийде на дороги транспорт

Як відключатимуть світло в Одесі та області 16 січня та чи вийде на дороги транспорт.

Як відключатимуть світло в Одесі та області 16 січня та чи вийде на дороги транспорт. Фото: unsplash.com

Події
16 сiчня 2023 08:03

У понеділок, 16 січня, в Одесі діють екстрені відключення світла. Складені раніше графіки стабілізаційних відключень на даний момент не діють. Про це повідомили у пресслужбі "ДТЕК Одеські електромережі".

Перевірити наявність поточних вимкнень можна за посиланням.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Електротранспорт відновить свою роботу після більш ніж добового простою. Але на лінію поки вийде лише 30% рухомого складу. "Одесміськелектротранс" не може випустити на лінії більше машин через брак потужності в електромережі.

Загалом ситуація із постачанням електрики в Одеському регіоні залишається складною. Ліміти, виділені на область, малі та останні два дні витрачалися в основному на харчування критичної інфраструктури, яка забезпечує водо- та теплопостачання. Відновити постачання за графіками енергетики обіцяють за кілька днів.

Також у своєму вечірньому відеозверненні голова Одеської ОВ Максим Марченко нагадав, що деякі будинки знаходяться на одних лініях з об'єктами критичної інфраструктури, тому відключення їх не торкаються. У звичайні дні військова адміністрація контролює справедливість розподілу електроенергії через Держенергонагляд та Службу безпеки України, проте ліміти, які область отримує щодня, не дають змоги вийти на чіткі графіки відключень.

Одесити та мешканці області просять набратися витримки. Енергетики всієї країни вже працюють над відновленням постачання електроенергії та стабілізації ситуації.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах