ЮНЕСКО сьогодні розглядатиме досьє Одеси

ЮНЕСКО сьогодні розглядатиме досьє Одеси.

ЮНЕСКО сьогодні розглядатиме досьє Одеси. Фото: reuters.com

Події
25 сiчня 2023 12:10

Розгляд питання про включення об'єкта "Історичний центр міста-порту Одеса" до Світової спадщини перенесли на сьогодні, 25 січня. Про це повідомляє міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко

Ткаченко зазначив, що вчора "вранці, коли Росія намагалася видалити наше питання з порядку денного, стало зрозумілим, що процес простим не буде".

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами міністра, росіяни весь день затягували рішення щодо інших питань, тому українське питання довелося перенести.

"У Парижі триває 18-та позачергова сесія Комітету Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, де має бути розглянута номінація України про включення об'єкту "Історичний центр міста-порту Одеса" до списку Світової спадщини під загрозою", – написав він у телеграм-каналі у вівторок увечері.

Нагадаємо, що МКІП, міська громада Одеси та постійне представництво України в ЮНЕСКО закликають до неупередженого розгляду українського досьє "Історичний центр міста-порту Одеса" на 18-й позачерговій сесії Комітету Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах