Хірург з Одеської області розповів про порятунок дітей після обстрілу Сергіївки

Хірург з Одеської області розповів про порятунок дітей після обстрілу Сергіївки.

Хірург з Одеської області розповів про порятунок дітей після обстрілу Сергіївки. Фото: iskra-media.com

Події
31 липня 2022 14:51

Завідувач хірургічного відділення Білгород-Дністровської центральної міської клінічної лікарні Юрій Дабіжа розповів про порятунок дітей, які постраждали після ракетного удару по Сергіївці. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на пресслужбу Департаменту охорони здоров'я Одеської ОВА.

За словами хірурга, те, що він побачив після 24 лютого, перевернуло все його життя. За 47 років практики йому доводилося рятувати пацієнтів з ножовими та вогнепальними пораненнями, оперувати людей, які постраждали в автокатастрофах, проте медицина війни – це зовсім інше, мінно-вибухова травма – це ніби епізод із фільму жахів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Юрій Дабіжа повідомив, що після обстрілу Сергіївки швидкі приїжджали одна за одною, а медикам через велику кількість постраждалих доводилося працювати у трьох операційних одночасно і зашивати невеликі ушкодження прямо у перев'язочних. 1 липня до медустанови привезли восьмирічного хлопчика. Ракета прилетіла до будинку цієї дитини вночі, коли вона мирно спала. У результаті хлопчик отримав численні поранення та відкритий перелом плеча, а уламки скла потрапили йому в шию і перерізали сонну артерію, через що малюк міг померти від втрати крові. Хірург зазначив, що в нормі кількість еритроцитів має не перевищувати п'ять, тоді як у цієї дитини їх був мільйон. На щастя, хлопчик вижив. Для того, щоб урятувати йому життя знадобилося переливання більше одного літра крові.

Також Юрій Дабіжа розповів про дівчинку, яку під час обстрілу привалило плитою. Мала поступила до лікарні з ранами, відкритими переломами стегна, гомілки, руки та численними уламками в тілі. Медикам вдалося зберегти дитині життя, проте, на жаль, довелося ампутувати дівчинці частину ніжки.

"Коли багато тяжкопоранених одночасно, це викликає труднощі. Це – не медицина мирного часу, це – медицина війни. Необхідно швидко приймати рішення: від цього залежить життя постраждалих. На щастя, у нашій лікарні є все необхідне для порятунку пацієнтів. Ми готові надавати допомогу в будь-який момент", – каже завідувач хірургічного відділення.

Раніше Vgorode повідомляв про те, що шестирічну Сашу, яка постраждала під час обстрілу Затоки 16 травня, разом з мамою відправили на лікування до Австрії. Дівчинка тривалий час перебувала у тяжкому стані. Їй ампутували ніжку. Постраждала і мати дитини: вона отримала важку контузію.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах