На Одещині "накрили" черговий канал переправлення чоловіків за кордон

На Одещині "накрили" черговий канал переправки чоловіків за кордон.

На Одещині "накрили" черговий канал переправки чоловіків за кордон. Фото: dpsu.gov.ua

Події
11 серпня 2022 12:07

Два мешканці села Козацьке на Одещині, знаючи як дістатися Молдови в обхід пунктів пропуску, вирішили заробити на чоловіках призовного віку, які прагнуть тікати з України, щоб уникнути мобілізації. Про це повідомили у пресслужбі ГУНП на Одещині.

Так, фігуранти брали за свої послуги по 300 доларів із особи. Їх затримали якраз під час передачі "винагороди" від 27-річного клієнта. Вони довели його до поля біля кордону, вказавши подальший шлях, який чоловік мав пройти самостійно.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

36 та 39-річним "провожаючим" повідомили про підозру в частині третій статті 332 Кримінального кодексу України. Їм загрожує від семи до дев'яти років позбавлення волі. Суд відправив їх під варту із правом внесення застави.

На чоловіка, який намагався незаконно перетнути державний кордон України, склали адміністративні матеріали за частиною першою статті 204-1 КУпАП. Йому загрожує штраф від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах