На Одещині шахраї під виглядом представників ОВА виманювали гроші у підприємців

На Одещині шахраї під виглядом представників ОВА виманювали гроші у підприємців.

На Одещині шахраї під виглядом представників ОВА виманювали гроші у підприємців. Cкриншот: od.npu.gov.ua

Події
08 липня 2022 22:36

Правоохоронці Одеської області викрили угруповання шахраїв, які представлялися посадовцями ОВА та виманювали у громадян кошти нібито на потреби ЗСУ. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на Главу Нацполіції Ігоря Клименка.

Зловмисниками, від діяльності яких постраждали щонайменше 15 громадян, виявилися мешканці кількох областей України. Чотирьох порушників уже затримали. Ще кілька учасників злочинного угруповання перебувають на тимчасово непідконтрольній Україні території та за кордоном.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Відео: od.npu.gov.ua

Як повідомив Глава Нацполіції, шахраї під приводом отримання коштів на волонтерську допомогу армії розробили листи з підписами начальників ОВА та розсилали їх підприємцям. У кожному такому посланні був номер банківського рахунку та контакт одного із посадових осіб ОВА. Поліція Одещини швидко вийшла на слід зловмисників. Також з'ясувалося, що фейкові листи розсилалися підприємцям з десяти областей України. На цей час підтверджено щонайменше сто випадків переказу коштів на рахунки, зазначені у підроблених посланнях. Найменша сума переказу становить – 10 тисяч гривень, найбільша – 100 тисяч гривень, а загалом шахраї виманили понад мільйон гривень.

Відомо, що група шахраїв складалася із сімох осіб. Організував та розробив схему громадянин Д., який знаходиться на території так званої "ЛНР". Звідти він по телефону курував співорганізаторів. Наразі затримано четверо підозрюваних. Усі вони, зокрема й 22-річна співорганізаторка злочинного угруповання, є мешканцями Дніпропетровської області.

Порушників затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. На даний момент вирішується питання про оголошення підозри в шахрайстві, вчиненому у великих розмірах (частина третя статті 190 Кримінального кодексу України) та обрання запобіжного заходу.

За скоєне фігурантам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Нагадаємо, нещодавно СБУ затримала в Одесі учасників організованого злочинного угруповання, яке займалося вимаганням коштів у арештантів СІЗО.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах