На Одещині спалах кишкової інфекції: постраждали чотири дитини (оновлено)

На Одещині спалах кишкової інфекції: постраждали чотири дитини.

На Одещині спалах кишкової інфекції: постраждали чотири дитини. Фото: slovoidilo.ua

Події
31 травня 2022 13:20

У місті Ізмаїл Одеської області через порушення санітарно-гігієнічних норм громадського харчування отруїлися чотири дитини. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на "Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України".

Інцидент стався минулого тижня. Тоді й зареєстрували групове захворювання на гострі кишкові інфекції, пов'язане з відвідуванням одного з місцевих закладів громадського харчування. Постраждалих дітей госпіталізували до лікарні у стані середньої тяжкості.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Згодом виявилося, що захворювання виникло через недотримання персоналом санітарно-гігієнічного та дезінфекційного режимів у закладі.

В Ізмаїлі зараз проводять комплекс профілактичних та протиепідемічних заходів із лабораторним контролем. Фахівці вже обстежили 19 осіб та 19 проб взяли для дослідження. Також вони провели дезінфекцію у будинках постраждалих. Наразі ситуація під контролем.

Оновлено 3 червня:


Лабораторний центр та Держпродспоживслужби закінчив розслідування.

За інформацією Держспоживслужби, 26 травня в Ізмаїлі потрапили до лікарні п'ятеро дітей віком від двох до 12 років із попереднім діагнозом: "Гострий гастроентероколіт" (четверо дітей), "Харчове отруєння, ацетон" (одна дитина). Захворювання дітей було пов'язане із вживанням дітьми готових страв у кафе ФОП Войтко А.М., розташованому у розважальному комплексі "Дитяче королівство" на проспекті Суворова, 22А.

Під час обстеження кафе знайшли порушення санітарного законодавства та законодавства у сфері безпеки та якості харчових продуктів, що призвели до виникнення спалаху, а саме:

- недотримання гігієнічних вимог до технологічних процесів виготовлення кулінарної продукції;
– порушення умов та термінів зберігання харчових продуктів;
– відсутність маркування технологічного та холодильного обладнання, інвентарю, кухонного посуду, санітарного та спеціального одягу;
– порушення вимог щодо зберігання та утилізації харчових відходів;
- Відсутність дезінфікуючих засобів; відсутність даних про проходження гігієнічного навчання та недотримання правил особистої гігієни персоналом.

Керівнику кафе направили пропозиції щодо усунення порушень санітарного законодавства та розпорядження про усунення порушень законодавства у сфері безпеки та якості харчових продуктів.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах