На Одещині суд повернув у підпорядкування Міноборони 2,5 тисячі гектарів землі

На Одещині суд повернув у підпорядкування Міноборони 2,5 тисячі гектарів землі.

На Одещині суд повернув у підпорядкування Міноборони 2,5 тисячі гектарів землі. Фото: ua.news

Події
03 червня 2022 17:18

Міністерство оборони України повернуло у своє підпорядкування 2 500 гектарів на Одещині, близько 4 000 нектарів землі в Одесі та понад 1 000 квадратних метрів нерухомості, які свого часу були виведені зі сфери управління МОУ. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на Укрінформ.

"За першою інстанцією, але прийнято рішення про повернення 2 500 гектарів землі в управління Міноборони. Це земля в Одеській області, яка була незаконно вилучена. Це результати розгляду Господарського суду Одеської області у травні 2022 року. Там прийнято три судові рішення", – заявила Заступник міністра оборони Анна Маляр на брифінгу у Медіацентрі України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Вона також додала, що Міноборони відновило право власності на понад 1 000 квадратних метрів нерухомості, які свого часу вивели зі сфери управління Міноборони.

Крім цього, суд першої інстанції ухвалив рішення про стягнення 6,8 млн. гривень штрафних санкцій, які Міноборони наклало за неналежне виконання господарських договорів з боку контрагентів. За її словами, якщо ухвалять остаточне рішення і воно набуде чинності, то ці гроші надійдуть до державного бюджету.

На брифінгу також стало відомо, що Міноборони не дозволило вивести з державної власності з підпорядкування МОУ 4,3 га землі в Одесі в Артилерійському провулку.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах