На Одещину переїхали 15 дитбудинків сімейного типу

На Одещину переїхали 15 дитбудинків сімейного типу.

На Одещину переїхали 15 дитбудинків сімейного типу. Фото: freepik.com

Події
05 сiчня 2023 17:16

Через повномасштабне вторгнення Росії в Україну в Одеську область переїхали 15 дитбудинків сімейного типу з інших регіонів України, де йдуть активні бойові дії. Про це стало відомо на сьогоднішньому брифінгу, присвяченому захисту дітей на Одещині.

За словами начальниці служби у справах дітей Одеської області Наталії Утюпіної, йдеться про такі будинки, де діти мають опікунів. Це близько 200 дітей.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

В області 56 таких дитячих будинків, у яких сім'я виховує до 10 дітей. Також в області 176 прийомних сімей, у яких також виховуються діти-сироти. Загалом у такому форматі виховується понад 400 дітей.



Зазначимо, що усі українські дитбудинки стандартного типу перевезли на кордон.

Наразі всі українські дитячі будинки вивезено за кордон, у тому числі й одеські. З нашого регіону це понад шість тисяч дітей. Здебільшого вони у Польщі та Румунії.

Одеська область є другою за кількістю дітей сиріт та позбавлених батьківського виховання. Наразі в області 4972 дитини на первинному обліку. Майже чотири тисячі дітей зараз виховується в такій сімейній формі, як опіка та піклування. Здебільшого дітлахів влаштовують до родичів.

Нагадаємо, що представництво Світової продовольчої програми Організації Об'єднаних Націй в Україні розпочало програму грошової допомоги вразливим верствам населення, зокрема самотнім матерям та малозабезпеченим сім'ям, які проживають в Одеській області та Одесі. Програма орієнтована на людей, які постраждали через нинішню ситуацію та покладаються на гуманітарну допомогу, підтримку родичів та суспільства.


Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах