На прилавки одеських магазинів могла потрапити небезпечна свинина з Нідерландів

На прилавки одеських магазинів могла потрапити небезпечна свинина із Нідерландів.

На прилавки одеських магазинів могла потрапити небезпечна свинина із Нідерландів. Фото: freepik.com

Події
01 грудня 2022 22:14

У свинині виробництва COMHAXO MIDDELHAL, яку експортували з Нідерландів до України, виявили перевищення максимально допустимого рівня флюбендазолу – засобу, який дають тваринам для захисту від гельмінтів. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Держпродспоживслужби на Одещині.

Держпродспоживслужба в Одеській області попереджає операторів ринку, які здійснюють обіг вищезгаданої продукції, про необхідність вилучення її з обігу та протягом не більше двох робочих днів письмово проінформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області. Така вимога передбачена частиною третьою статті 20 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпеки та якості харчових продуктів".

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Нагадаємо, у вересні в кукурудзяних чіпсах німецького виробника Alnatura Produktions und Handels GmbH, які експортували в Україну для ТОВ "Бюро вин", виявили тропанові алкалоїди. Вживання продуктів з тропановими алкалоїдами не становить небезпеки для життя, проте може викликати сильний дискомфорт: сонливість, головний біль і нудоту.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах