Наживалися на доступі до пропаганди: в Одесі зловмисники продавали налаштування до телеканалів РФ

Наживалися на доступі до пропаганди: в Одесі зловмисники продавали налаштування до телеканалів РФ.

Наживалися на доступі до пропаганди: в Одесі зловмисники продавали налаштування до телеканалів РФ. Фото: depositphotos.com

Події
14 липня 2022 22:18

В Одесі правоохоронці викрили трьох зловмисників, які заради наживи продавали налаштування до заборонених на території України російських телеканалів. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на прес-службу ГУНП в Одеській області.

Так, порушники, які діяли на території Одеси та Одеської області, налаштовували та продавали користувачам телеприставки супутникового та інтернет-телебачення, а також плейлистів з каналами мовлення країни-агресора.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Загальна кількість користувачів, які придбали доступ до онлайн-трансляції контенту з пропагандою, фейками та закликами до геноциду українців, перевищила дві тисячі. За кожен місяць такого злочинного бізнесу фігуранти заробляли близько чотирьох тисяч доларів.

У ході проведення обшуків за місцем проживання зловмисників поліцейські вилучили близько 70 IPTV-приставок, налаштованих та готових до використання, а також комп'ютерну техніку, яка використовувалась у протиправній діяльності. Речові докази направили на експертизу, за результатами якої вирішуватиметься питання щодо оголошення фігурантам підозри.

Слідство кваліфікувало дії порушників за частиною першою статті 176 ("Порушення авторського права та суміжних прав") Кримінального кодексу України. За скоєне фігурантам загрожує покарання у вигляді штрафу від двохсот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправні роботи на строк до двох років чи позбавлення волі на той самий термін.

Раніше Vgorode повідомляв про те, що столичний суд наклав арешт на майно чотирьох одеських готелів, які належать громадянам РФ.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах