Називав Одесу "Новоросією": в Одесі ухвалили вирок співробітнику зоопарку

Називав Одесу Новоросією: в Одесі ухвалили вирок співробітнику зоопарку.

Називав Одесу Новоросією: в Одесі ухвалили вирок співробітнику зоопарку. Фото: depositphotos.com

Події
10 липня 2022 15:09

Приморський районний суд міста Одеси ухвалив вирок співробітнику Одеського державного зоопарку. Чоловіка засудили за заклики до сепаратизму та повалення конституційного режиму. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

Як любитель "російського світу" обвинувачуваний проявив себе ще до початку повномасштабного вторгнення. Так, 14 лютого він, перебуваючи на своєму робочому місці, тобто на території зоопарку, авторизувався в російській соцмережі "Однокласники" під ім'ям "Володимир Устинов" та опублікував пост із заявами сепаратистського характеру.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

На своїй сторінці прихильник Росії написав: "Одесо, вставай! Давайте повалимо гідру Київської нацистської влади наркоманів! Одеса – це Новоросія! Давайте всі разом подякуємо нашим солдатам, які віддають свої життя заради блага нашого звільнення! Російський солдате, Одеса чекає і молиться за тебе !!!" Також сепаратист опублікував графічне зображення карти України, на якому Одеська, Миколаївська, Херсонська, Донецька, Луганська, Дніпропетровська та Запорізька області разом з Автономною Республікою Крим були позначені як території так званої "Новоросії". Надалі посібник окупантів поширював цю публікацію включно до 25 березня.

Наприкінці березня співробітники СБУ у присутності двох понятих та з використанням відеофіксації провели обшук за місцем проживання підозрюваного, під час якого вилучили мобільний телефон із двома SIM-картами та металеву палицю. Свою провину фігурант визнав у повному обсязі. У результаті його засудили до п'яти років умовного позбавлення волі з випробувальним терміном на три роки.

Також суд зобов'язав чоловіка дотримуватися встановлених судом вимог щодо проведення дозвілля, зокрема він має прочитати твори Івана Багряного "Тигролови", Василя Барки "Жовтий князь" та Уласа Самчука "Марія", а за проведення судово-лінгвістичної експертизи з порушника стягнуть на користь держави 1887,7 гривень.

Нагадаємо, вчора в одному з одеських магазинів чоловік учинив скандал через те, що продавець спілкувався з ним українською мовою. Також ми повідомляли про те, що на одному із блокпостів Одеської області прикордонники затримали любительку "російського світу". Раніше ця жінка організовувала псевдовибори голови ДНР.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах