"Не хочу їхати з Одеси": на Олександрівській колоні у парку Шевченка з'явилися плакат і прапор України

"Не хочу їхати з Одеси": на Олександрівській колоні у парку Шевченка з'явилися плакат і прапор України.

"Не хочу їхати з Одеси": на Олександрівській колоні у парку Шевченка з'явилися плакат і прапор України. Фото: facebook.com/sm.odesa

Події
10 листопада 2022 06:51

Активісти громадської організації "Солідарна молодь" видозмінили ще одну одеську пам'ятку, пов'язану з імперським минулим. Так, на Олександрівській колоні у парку Шевченка з'явилися прапор України і плакат із написом "Не хочу їхати з Одеси. Так душевно, по-домашньому".

Про свою причетність до "модернізації" Олександрівської колони повідомили самі активісти.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

"Александровская колонна вапщє нє хочєт уєзжать з Одеси... Ой, а хто ж це зробив?" – написали вони у пості на своїй офіційній Facebook-сторінці.

У коментарі Суспільному представник громадської організації заявив, що Олександр II був російським імператором, тому зараз, коли у нас йде війна з РФ, пам'яток країні-агресорові, яка пригнічувала нашу націю, нашу народність, тут не повинно бути.

Зазначимо, що Олександрівська колона з'явилася в Одесі ще у 1891 році. У роки радянської влади пам'ятник неодноразово переробляли. Так, у різні часи монумент був присвячений Карлу Марксу, Сталіну, Богдану Хмельницькому і Олександру Суворову.

Відновлену колону, присвячену російському імператору Олександру ІІ, відкрили у парку Шевченка у вересні 2012 року.

Нагадаємо, на місці пам'ятника Катерині II в Одесі планують встановити фонтан, проте остаточно долю цієї скульптурної композиції вирішать на найближчій сесії міської ради. Після того, як з'явилася інформація про можливий демонтаж пам'ятника Катерині II, на пам'ятнику російському полководцю Олександру Суворову з'явився плакат із написом "Наступний", проте невдовзі цей плакат прибрали.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах