В Одесі помер один із співавторів герба міста

Одеса прощається з одним із співавторів свого герба Григорієм Файєром.

Одеса прощається з одним із співавторів свого герба Григорієм Файєром. Фото: facebook.com/atoslafer

Події
27 вересня 2022 14:27

26 вересня в Одесі загинув один із співавторів чинного герба міста Григорій Файєр. Про це повідомив завідувач літературної частини Одеського театру ляльок Юрій Ющенко.

Григорій Фаєр – одесит, видатний художник-сценограф та живописець, заслужений діяч мистецтв України, спортсмен, письменник, громадський діяч та творець декорацій та ефектів до спектаклів Одеського академічного драматичного театру.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Григорій входив до групи авторів сучасного герба Одеси. Саме він уперше намалював його. Також він двічі балотувався до Одеської міської ради ІІІ та ІV скликань. Перший раз 1998 року як самовисуванець, а другий 2002 року від Конституційно-демократичної партії і навіть був депутатом міської ради.

Герб ОдесиГерб Одеси Фото: omr.gov.ua



Нагадаємо, що герб Одеси є срібним річковим якір-кішкою з чотирма лапами в червоному полі. Щит на гербі розташований у золотому картуші та увінчаний золотою міською короною, під якою зображений контур п'ятикутної Зірки Міста-героя. Затверджено 29 червня 1999 року.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах