Одесит може отримати довічне за держзраду та коригування обстрілів міста

Одесит може отримати довічне за держзраду та коригування обстрілів міста - фото

Одесит може отримати довічне за держзраду та коригування обстрілів міста - фото

Події
22 листопада 2022 14:44

49-річного уродженця Одеси Михайла Райчева підозрюють у державній зраді та коригуванні обстрілів міста. Підозрюваного не затримали та підозру йому оголосили заочно. Про це йдеться у тексті підозри на сайті Офісу генпрокурора.

За невстановлених обставин чоловік познайомився із громадянкою Росії Марією Горшковою. Жінка збирала в Telegram збирала інформацію про військові частини, заводи, об'єкти критичної інфраструктури в Одесі та області для передачі цих даних спецслужбам Росії. Маючи проросійську позицію та бажаючи допомогти державі-агресору, Райчев показував на Google maps координати складів паливно-мастильних матеріалів військово-морських сил України, місця розташування складів Південного оперативного командування та контрольно-пропускного пункту окружних складів. Ці дані він переслав росіяни Марії 26 травня до Telegram.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Крім того, Райчев повідомив жінці, що особа на ім'я "Микола" також може бути корисною, оскільки знає всю схему укріплень та фортифікаційних споруд у місті. Згодом 30 травня передав точки-координати розташування військової частини секретного урядового зв'язку. Також 22 червня підозрюваний надіслав Горшковий скріншот з Google maps, позначивши білим кольором парк, в якому знаходиться танкова дивізія ЗСУ. Ще 13 липня передав контактний номер начальника обласного військового комісаріату. А 12 серпня Райчев повідомив росіяни маршрут відремонтованої техніки ЗСУ із болгарського міста Варна.

26 вересня чоловік переслав координати розташування та точні адреси будівель управління СБУ на Одещині. Райчов 1 жовтня також передав Горшковій інформацію про перебування Одеського автомобільного ремонтного заводу, наголосивши, що він є військовим об'єктом, а також координати військової прокуратури Одеського гарнізону.

За державну зраду в умовах воєнного стану йому загрожує до 15 років позбавлення волі або довічно.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах