Одесит може сісти на дев'ять років за вивезення ухилістів під виглядом людей з інвалідністю

Одесит може сісти на дев'ять років за вивезення ухилістів під виглядом людей із інвалідністю.

Одесит може сісти на дев'ять років за вивезення ухилістів під виглядом людей із інвалідністю. Фото: od.npu.gov.ua

Події
20 сiчня 2023 13:19

41-річному мешканцю Одеси повідомили про підозру у сприянні незаконному виїзду з України чоловіків призовного віку. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Для безперешкодного перетину транзитної зони до Молдови він забезпечував чоловіків, які намагалися уникнути мобілізації, реєстрації їхнього місця проживання на території прикордонного району та фіктивних довідок про інвалідність.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Вартість таких послуг складала 5900 доларів. Чоловіка затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Правоохоронці встановили, що фігурант працював у змові з невідомим. Затримали злочинця, коли він їхав із клієнтом до пункту пропуску у місті Рені. Під час обшуку в автомобілі фігуранта правоохоронці виявили 200 доларів США, отримані як передплата за свої послуги, мобільний телефон, а також готовий пакет документів для чергового "ухиліста". Поліцейські повідомили чоловіка про підозру у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України радами, вказівками, наданням коштів, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, за корисливими мотивами.

Йому загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна. Слідство продовжується. Правоохоронці встановлюють повне коло причетних до злочину осіб.

Одесит може сісти на дев'ять років за вивезення ухилістів під виглядом людей з інвалідністю фото 1Одесит може сісти на дев'ять років за вивезення ухилістів під виглядом людей з інвалідністю фото 1

Одессит может сесть на девять лет за вывоз уклонистов под видом людей с инвалидностью  - фотоОдессит может сесть на девять лет за вывоз уклонистов под видом людей с инвалидностью - фото

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах