Офіційно: в Одесі більше немає російського театру, але залишився драматичний

Офіційно: в Одесі більше немає російського театру, але залишився драматичний.

Офіційно: в Одесі більше немає російського театру, але залишився драматичний. Фото: odessa-life.od.ua

Події
03 червня 2022 13:43

Одеський обласний російський драматичний театр офіційно перестав бути "російським" і тепер називається "Одеський обласний драматичний театр". Про це повідомляє Vgorode із посиланням на сьогоднішнє рішення облради.

Проект підготував обласний департамент культури, національностей, релігій та охорони об'єктів культурної спадщини. Він змінив статут комунального підприємства.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, що театр заявив про свій намір змінити назву ще 2 березня. До вирішення питання в юридичній площині колектив заявив, що відтепер де-факто театр носитиме назву Одеський обласний академічний драматичний театр.

"У зв'язку з повномасштабним військовим вторгненням російської федерації на територію України, скоєнням масових військових злочинів… та загрозою національній безпеці, суверенітету та територіальній цілісності України, виникла гостра необхідність змінити назву КП шляхом виключення з назви слова "російська", – йдеться у пояснювальній записці проекту рішення.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах