ООН допомагатиме переселенцям в Одесі

ООН допомагатиме переселенцям в Одесі.

ООН допомагатиме переселенцям в Одесі. Фото: today.ua

Події
02 серпня 2022 19:03

На Одещині для переселенців відремонтують соціальні приміщення, житлові будинки та встановлять додаткові намети біля пунктів пропуску для надання допомоги. ООН допомагатиме у цьому допомагати. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на пресслужбу Одеської ОВА.

Як повідомила Глава Саб-Офісу Управління Верховного комісара ООН у справах біженців Мішель Альфаро під час зустрічі з головою Одеської ОВС Максимом Марченком, допомагатимуть тим переселенцям, які виїхали з зон бойових дій до Одеси та Одеської області з облаштуванням та ремонтом житла.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Нами вже підготовлені та віддаються будівельні набори для термінових потреб у ремонті та облаштуванні житла. До того ж ми готові додатково закупити необхідні будівельні матеріали для тих громад, які постраждали внаслідок ракетного обстрілу", – наголосила Мішель Альфаро.

Як отримати фінансову допомогу від ООН


Переселенці, пенсіонери та інші незахищені верстви населення, які мають соціальні статуси, можуть отримати додаткові виплати від ООН за допомогою соцплатформи "Допомога", яка передбачає виплату 2 200 гривень на особу на місяць для категорій людей, які втратили будинки. Ця допомога надаватиметься три місяці тим, хто найбільше цього потребує. Виплати отримають пенсіонери, люди з інвалідністю, багатодітні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу.

Щоб отримати допомогу, потрібно подати заявку на платформі за посиланням. На сайті вибирайте розділ "Виплати від міжнародних організацій", а потім "Заповнити заявку на допомогу". Далі діяти за вказівками.

Зазначимо, що офіційно на Одещині зареєстрували 93 тисячі переселенців, але реальна цифра набагато більша.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах