Отримай відповідь: як із початку року змінилися ціни на продукти в Одесі

Отримай відповідь: як із початку року змінилися ціни на продукти в Одесі.

Отримай відповідь: як із початку року змінилися ціни на продукти в Одесі. Фото: agropolit.com

Події
20 жовтня 2022 18:50

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну вартість деяких продуктів харчування в Одеській області зросла в кілька разів. Про це свідчать дані Головного управління статистики в Одеській області.

Так, у період з січня по вересень поточного року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої на Одещині зросли майже на 25%. Зокрема, фрукти подорожчали в 1,6 раза, а овочі зараз у середньому коштують у півтора рази дорожче, ніж на початку 2022 року.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

З фруктів найбільше подорожчали ківі та лимони: їхня вартість збільшилася в 2,5 рази. Також у 2,3 рази зросла ціна ягід. Не обійшло подорожчання і овочі: у середньому вони зараз у півтора рази дорожчі, ніж у січні. Ціни на моркву підскочили у 2,5 рази, а на баклажани та цибулю – у 2,4 рази. Водночас огірки та помідори навпаки подешевшали – на 15,4% та 2,5% відповідно.

Вартість риби та рибних продуктів зросла більше ніж на 32%. Так, філе мороженої риби подорожчало на 53%, філе червоної риби – на 41,5%, а оселедець – на 47,5%.

М'ясо та м'ясопродукти зросли в ціні на 13%. Зараз м'ясний фарш і свинячі субпродукти коштують майже на чверть дорожче, а свинина та варені ковбаси вищого ґатунку подорожчали більше ніж на 20%. Водночас натуральні напівфабрикати із яловичини подешевшали майже на 8%.

Хліб та хлібобулочні вироби порівняно із січнем поточного року зросли у ціні на 26%. У 1,8 раза подорожчали рис та гречані крупи. Вартість пшона збільшилася на 45%, вафель – на 36%, а макаронних виробів із твердих сортів пшениці – на 30%. А ось пшеничний хліб із борошна першого ґатунку навпаки зараз коштує на 2,3% дешевше, ніж на початку року.

Молочні продукти та яйця зросли в ціні на 7,6%. Наприклад, кефір став дорожчим більш ніж на 20%.

Солодощі подорожчали майже на 31%. Зокрема, шоколадні цукерки тепер дорожчі на 38%, мед – на 39%, карамель – майже на 39,5%, а зефір – майже на 35%.

Також більш ніж на 21% підскочили ціни на олії та жири. Спреди подорожчали в 1,6 раза, сало – майже на 40%, маргарин – більш ніж на 35%, а вершкове масло – більш ніж на 19%.

Раніше Vgorode розповідав про те, що буде з цінами на яйця в Одеській області.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах