Отримай відповідь: як визволення острова Зміїний вплине на вивіз зерна

Отримай відповідь: як визволення острова Зміїний вплине на вивіз зерна.

Отримай відповідь: як визволення острова Зміїний вплине на вивіз зерна. Фото: facebook.com/uspa.gov.ua

Події
10 липня 2022 12:30

Після звільнення острова Зміїний гирло Бистре стало доступним для проходу суден, що перевозять агропродукцію, зокрема зерно. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на прес-службу Адміністрації морських портів України.

Так, враховуючи, що острів звільнений від російських військ, а велика кількість суден зібралася в очікуванні проходження каналом Суліна, для заходу та виходу суден, які переправляють агропродукцію, тепер використовуватимуть канал гирла Бистре суднового ходу Дунай-Чорне море.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Також в Адміністрації морських портів повідомили, що два буксири компанії "Краншип" вже успішно перейшли через гирло Швидке з рейду Суліни до портопункту Кілія.

Зазначимо, що до звільнення острова Зміїний від окупантів судна з Дунаю виходили до Чорного моря через вузький канал Суліна, розташований на території Румунії. Рух цим каналом односторонній і доступний тільки в денний час, тоді як гирлом Бистре судна можуть цілодобово курсувати в обидві сторони. Таким чином, судноплавство в цій частині дельти Дунаю значно прискорить експорт українського зерна.

Нагадаємо, кілька днів тому нардеп Олексій Урбанський повідомив, що наступного тижня з порту Одеси до Туреччини очікується відправлення першого за час війни тестового зерновоза. Втім, в Адміністрації морських портів цю інформацію спростували, заявивши, що переговори про це справді ведуться, проте говорити про їхні результати поки що зарано.

Також ми повідомляли, що США нададуть Україні 18 берегових і річкових патрульних катерів, які допоможуть захистити від ворожих атак Одесу та інші прибережні позиції, а Великобританія готова допомогти Україні з розмінуванням узбережжя Чорного моря та вивезенням українського зерна.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах