Отримав ім'я і знайшов господаря: нові подробиці порятунку кошеняти з острова Зміїний

Отримав ім'я та знайшов господаря: нові подробиці порятунку кошеняти з острова Зміїний.

Отримав ім'я та знайшов господаря: нові подробиці порятунку кошеняти з острова Зміїний. Фото: Reuters

Події
24 липня 2022 17:56

Евакуація маленького чорного кошеняти, якому вдалося вижити на Зміїному, стала фінальним етапом спецоперації зі звільнення острова. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на коментар представників Головного управління розвідки Міністерства оборони України журналістам телеканалу 1+1.

Як повідомили бійці, вперше вони вирушили на острів Зміїний, щоб підняти над ним український прапор, ще на початку липня, проте через ворожі обстріли виконати всі поставлені завдання під час першого етапу спецоперації не вдалося.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Відео: Youtube-канал "ТСН"

Знайти на острові когось живого військові не сподівалися, проте, переглядаючи зняте на острові відео, побачили в кадрі пухнастика. Під час другого етапу визвольної спецоперації бійці виконали головне завдання, яке поставив перед ними командир: врятували з острова всіх живих, а точніше єдиного кошеня, яке примудрилося вижити попри постійні обстріли та окупацію. Як повідомили наші захисники, до війни на острові жили собаки, коти і навіть вівці, проте дивом залишитися живим зміг лише беззахисний котик, який протягом кількох місяців ховався від бомбардувань і харчувався тим, що самому вдавалося вполювати.

Відважного малюка виявили під час розмінування бомбосховища, на території якого він ховався у купі сміття. Кошеня на честь звільненого острова Зміїний назвали Змієм. Пушистик переїхав жити до Києва. Там його прихистив командир розвідників. Представники Головного управління розвідки Міністерства оборони України зазначають, що цей кіт став талісманом звільненого острова і тепер разом із ними боротиметься за велику Перемогу.

Раніше Vgorode повідомляв про те, що під час дослідження та розмінування острова Зміїний, військові виявили та евакуювали на підконтрольну Україні територію кота, який кілька місяців прожив в окупації. Також ми писали про те, що бойовий котик знаходиться у безпечному місці та проходить реабілітацію.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах