Підозра у корупції: справу одеського депутата направили до суду

Підозра у корупції: справу одеського депутата направили до суду.

Підозра у корупції: справу одеського депутата направили до суду. Фото: delo.ua

Події
30 грудня 2022 13:47

Прокурор САП направив до Вищого антикорупційного суду обвинувальний акт щодо депутата Одеської обласної ради. Його підозрюють у отриманні 120 тисяч гривень неправомірної вигоди. Про це повідомляє пресслужба спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

За версією слідства, депутат вимагав та отримав від директора медичної установи за неперешкоду у діяльності підприємства та за "гарантію" залишення на посаді 120 тисяч гривень.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Якщо його провину доведуть, то посадовець може потрапити за ґрати. Відповідно до санкції частини третьої статті 368 Кримінального Кодексу України, депутату загрожує покарання від п'яти до десяти років позбавлення волі, а також право обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна.

Зазначимо, що 7 червня Національне антикорупційне бюро затримало "на гарячому" депутата-голову постійної комісії з питань охорони здоров'я та соціальної політики Одеської обласної ради. 8 червня генеральний прокурор Ірина Венедиктова підписала йому підозру. Вручила документи Спеціалізована антикорупційна прокуратура

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах