Подробиці ракетного удару по складу в Одесі: відкрито кримінальну справу, і є постраждалий

Подробиці ракетного удару по складу в Одесі: відкрито кримінальну справу, і є постраждалий.

Подробиці ракетного удару по складу в Одесі: відкрито кримінальну справу, і є постраждалий. Фото: od.gp.gov.ua

Події
16 липня 2022 18:27

За фактом ракетного удару, який російські окупанти завдали по Одесі вранці 16 липня, відкрили кримінальне провадження за першою частиною статті 438 Кримінального кодексу України ("Порушення законів та звичаїв війни"). Про це повідомляє Vgorode із посиланням на прес-службу Одеської обласної прокуратури.

За даними слідства, вранці 16 липня військові країни-агресора, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, вкотре завдали ракетного удару по об'єктах цивільної інфраструктури Одеси.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

  • Подробиці ракетного удару по складу в Одесі: відкрито кримінальну справу, і є постраждалий фото
  • Подробиці ракетного удару по складу в Одесі: відкрито кримінальну справу, і є постраждалий фото 1
  • Подробиці ракетного удару по складу в Одесі: відкрито кримінальну справу, і є постраждалий фото 2
  • Подробиці ракетного удару по складу в Одесі: відкрито кримінальну справу, і є постраждалий фото 3

Подробиці ракетного удару по складу в Одесі: відкрито кримінальну справу, і є постраждалий фото

Фото: od.gp.gov.ua

Внаслідок ракетного обстрілу Малиновського району Одеси вогонь охопив кілька складських приміщень загальною площею близько 1000 квадратних метрів. Також ударною хвилею було вибито стекла та пошкоджено стелі в будівлях, розташованих поруч із місцем вибуху.

За попередньою інформацією, постраждала одна людина. Так, унаслідок влучання ворожого снаряда 30-річний чоловік отримав осколкове поранення голови.

На даний момент проводяться заходи, спрямовані на виявлення інших осіб, яким було завдано фізичної чи іншої шкоди. Співробітники Одеського управління ДСНС України ліквідують наслідки пожежі, а правоохоронці проводять першочергові слідчі дії.

Під час огляду місця події було виявлено та вилучено уламки від механізму ракети. У прокуратурі наголосили, що на цій території немає жодних військових об'єктів.

Нагадаємо, сьогодні вранці ворог завдав ракетного удару по Одесі. Ворожа ракета влучила у склад виробничо-торговельної компанії. Удар був завданий з використанням літаків стратегічної авіації Ту-95, з напрямку Ставрополя. Як повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук, охоронці складу не постраждали, оскільки, дотримуючись правил безпеки під час повітряної тривоги, перебували в укритті.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах