Сигнали тривоги та ракетний удар: як минула ніч в Одесі та області сьогодні

Сигнали тривоги та ракетний удар: як минула ніч в Одесі та області сьогодні.

Сигнали тривоги та ракетний удар: як минула ніч в Одесі та області сьогодні. Фото: t.me/suspilneodesa

Події
16 липня 2022 08:28

Ніч із 15 на 16 липня в Одесі та Одеській області пройшла під сигнали повітряної тривоги. Уранці ворог завдав по Одесі ракетного удару. Ворожа ракета влучила у склад виробничо-торговельної компанії. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на Оперативне командування "Південь".

Удар був завданий з використанням літаків стратегічної авіації Ту-95, з напрямку Ставрополя. Внаслідок влучання ракети, за попередньою інформацією, Х-101, на території 1000 квадратних метрів спалахнула пожежа. Наразі на місці працюють рятувальники.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Як повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук, постраждалих немає, оскільки охоронці, дотримуючись правил поведінки під час повітряної тривоги, перебували в укритті.

Відео: facebook.com/sergey.bratchuk

Також ворог намагався обстріляти наш регіон і протягом минулої доби. В Оперативному командуванні "Південь" наголосили, що 15 липня ворог тричі атакував Одеську область ракетами. Так, противник двічі випустив із напрямку Чорного моря по узбережжю ракети Х-31 з літаків Су-30. Три ракети було збито в повітрі, ще одна потрапила в поле серед населених пунктів. Її залишки несли вибухову загрозу та були знешкоджені вибухотехніками. На щастя, обійшлося без людських втрат. Ще один удар по Одеській області окупанти надвечір завдали з напрямку тимчасово окупованого Криму. Сили протиповітряної оборони знищили ракету над морем.

Відео: facebook.com/okPivden

Як повідомив полковник Владислав Назаров, парою тактичних бомбардувальників Су-24 противник спробував добити залишки своєї покинутої на острові Зміїний техніки. З нашого боку обійшлося без втрат, а літак пізніше повертався для проведення дорозвідки результатів свого удару по острову.

Через роздування шторму корабельне угруповання ворожого флоту знову змінило склад. Тепер у готовності до завдання ракетних ударів у Чорному морі знаходяться три ракетних кораблі з 24 ракетами на борту. Крім того, в морі присутні три ВДК.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах