Пожежа в заповіднику та виїзди на допомогу: як минула доба в одеських рятувальників (оновлено)

Пожежа в заповіднику та виїзди на допомогу: як минула доба в одеських рятувальників.

Пожежа в заповіднику та виїзди на допомогу: як минула доба в одеських рятувальників. Фото: facebook.com/DSNSODE

Події
02 жовтня 2022 11:31

За добу, з 1 по 2 жовтня, в Одеському регіоні гасили 18 пожеж, чотири з яких спалахнули в нашому місті. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління ДСНС в Одеській області.

В області продовжуються спалахи сухої трави. Протягом минулої доби рятувальники ліквідували їх вісім разів. Загальна площа підпаленої рослинності становила 1,9 гектара.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

30 вересня о 14:00 до Служби порятунку надійшло повідомлення від адміністрації Дунайського біосферного заповідника. Рятувальникам повідомили, що в ніч із 29 на 30 вересня у плавнях виникло загоряння очерету на площі 240 гектарів. Про пожежу адміністрація дізналася завдяки супутниковим знімкам.

Під'їхати до території, яку охопив вогонь, неможливо, оскільки ділянка плавнів загальною площею чотири з половиною тисячі гектарів по периметру обмежена водними каналами завширшки 15 метрів. Для моніторингу ситуації з боку села Ліски встановили один пост спостереження.

Станом на 18:00 1 жовтня дим спостерігався на кількох осередках у плавнях. Підрозділи ДСНС спільно з представниками Державної прикордонної служби провели аеророзвідку, в ході якої встановили, що загрози для прилеглих населених пунктів немає. Станом на 06:00 2 жовтня проводити аеророзвідку не вдавалося через сильну зливу.

ОНОВЛЕНО: Представник ГУ ДСНС в Одеській області Марина Мартиненко повідомила, що 2 жовтня о 13:30 внаслідок дощу пожежа була ліквідована самозагасанням.

Упродовж доби рятувальники двічі виїжджали на допомогу населенню. Так, у селі Молодіжне вони дістали з підвалу 73-річну жінку, яка потребувала медичної допомоги, а в Ізмаїльському районі, за межами міста Вилкове, витягли з багнюки на проїжджу частину дороги трактор.

Також за останні 24 години представники ДСНС двічі допомогли правоохоронцям. В Ізмаїлі, на вулиці Клушина, вони відчинили двері квартири, 83-річна господиня якої потребувала медичної допомоги. Аналогічна допомога знадобилася і в Суворовському районі Одеси. Там на вулиці Генерала Бочарова довелося відчинити двері квартири, 75-річна господарка якої впала і не могла самостійно підвестися.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах