Ракетна атака на Одеську область: збили дрон та "калібр", у регіоні проблеми зі світлом (оновлено)

Ракетна атака на Одеську область: збили дрон та "калібр", у регіоні проблеми зі світлом.

Ракетна атака на Одеську область: збили дрон та "калібр", у регіоні проблеми зі світлом. Фото: slovoidilo.ua

Події
15 листопада 2022 20:17

Під час сьогоднішньої повітряної тривоги над територією Одеської області сили української протиповітряної оборони збили вісім дронів-камікадзе Shahed та крилату ракету "Калібр". Про це у своєму вечірньому відеозверненні повідомив начальник Одеської ОВ Максим Марченко.

За його словами, у деяких громадах Одеської області немає світла, але влада та енергетики працюють над відновленням електропостачання. Зокрема, місто Ізмаїл залишилося без світла та води. Як повідомив міський голова Андрій Абрамченко, наразі тривають роботи щодо їх відновлення. Також вимикали світло і в самій Одесі. У багатьох городян були проблеми з мобільним зв'язком.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Справа в тому, що внаслідок масованого ракетного удару по енергетичній інфраструктурі України запроваджують екстрені графіки відключень електроенергії для стабілізації роботи енергосистеми.

Як повідомила начальниця координаційного прес-центру сил охорони та оборони Півдня Наталія Гуменюк, прильотів під час повітряної тривоги на Одещині не було. Вибухи, які чули городяни – це робота ППО.

Загалом по Україні знешкодили 73 із понад 90 ракет, випущених Україною. За інформацією заступника керівника Офісу Президента Кирила Тимошенко, пошкоджено 15 об'єктів інфраструктури.

Зазначимо, що за інформацією мерії, сьогодні в Одесі зареєстровано найдовшу повітряну тривогу за весь час повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Вона почалася о 12:33 та закінчилася о 18:18.

Через це зупинилася частина електротранспорту. Як повідомили у прес-службі Одеської мерії, наразі працюють усі маршрути.
 

Оновлено:

За уточненою інформацією від ОК "Південь", над Одеською область збили ракету та дрон-камікадзе. Загалом на півдні країни збили 22 крилаті ракети, 10 дронів-камікадзе та ударно-розвідувальний безпілотник.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах