Разом із логотипом Лебедєва: номінаційне досьє Одеси для ЮНЕСКО передали до Мінкульту

Разом із логотипом Лебедєва: номінаційне досьє Одеси для ЮНЕСКО передали до Парижа.

Разом із логотипом Лебедєва: номінаційне досьє Одеси для ЮНЕСКО передали до Парижа. Фото: omr.gov.ua

Події
04 жовтня 2022 15:13

Сьогодні, 4 жовтня, номінаційне досьє Одеси для включення до основного списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО передали до Міністерства культури та інформаційної політики України. Про це повідомляє пресслужба міськради.

За словами заступника міністра закордонних справ України Еміни Джапарової, Одеське досьє повністю готове та стане прикладом для інших країн.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«Я вдячний усім нашим друзям з інших країн, міжнародним партнерам, експертам та, звичайно, професійній команді, яка підготувала це досьє. Я впевнений, що найближчим часом ми поставимо крапку у цьому питанні, а наша унікальна спадщина буде під надійним захистом ЮНЕСКО. Працюємо далі. Разом до перемоги!", - сказав мер Одеси Геннадій Труханов.

Незабаром це досьє передадуть до Парижа, Світової організації.

"Захист ЮНЕСКО – це парасолька над Одесою, яка захищатиме її", - сказав міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

Зазначимо, що до досьє потрапив туристичний символ Одеси якір-серце, який розробляв одіозний російський дизайнер Артемій Лебедєв. До речі, він підтримав окупантів. Радник міського голови Микола Вікнянський наголосив, що досьє – це технічний документ, а не політичний.


Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах