Російська журналістка Марина Овсяннікова побувала в "рідній Одесі"

Російська журналістка Марина Овсяннікова побувала в "рідній Одесі".

Російська журналістка Марина Овсяннікова побувала в "рідній Одесі". Фото: facebook.com/people/Marina-Ovsyannikova

Події
04 червня 2022 14:31

Екс-редактор російського Першого телеканалу Марина Овсяннікова здійснила візит до Одеси. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на журналістку.

Так, на своїй сторінці у Facebook Овсяннікова повідомила, що на сотий день війни в Україні побувала в нашому місті, і розповіла про свої враження від побаченого.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Екс-редактор Першого телеканалу Марина Овсяннікова побувала в Одесі.Екс-редактор Першого телеканалу Марина Овсяннікова побувала в Одесі. Скриншот: facebook.com/people/Marina-Ovsyannikova

"Рідна Одеса зустріла мене порожніми готелями та замінованими пляжами. Купатися заборонено. Російські військові кораблі постійно обстрілюють місто з моря. Ніхто не може спрогнозувати, куди прилетить черговий снаряд. Вся надія лише на досконалу систему ППО. Але іноді вона не рятує. Одна ракета потрапила в прибережний готель, інша – в багатоповерховий будинок. Загинули вісім людей, зокрема немовля. Будівельники вже почали відновлювати зруйновані секції будинку. Одеситити на згадку про військові злочини в Бучі, Ірпені та Маріуполі розфарбували паркан російського консульства чорною фарбою. Дипломати втекли звідси прямо перед початком війни", – написала екс-співробітниця пропагандистського телеканалу.

Підбиваючи підсумки, Овсяннікова зазначила, що мільйонне місто спорожніло, майже половина його мешканців поїхали, а решта живуть у постійному страху.

Новину про візит російської журналістки одесити сприйняли вкрай недоброзичливо. У коментарях користувачі написали, що саме завдяки багаторічній пропагандистській роботі Одеса зараз живе у стані війни. Також коментатори порадили Овсянніковій нести свою провину в РФ, а не в Німеччині і, тим більше, не в Україні. У відповідь на всі ці закиди журналістка заявила, що не зробила Україні нічого поганого, оскільки була технічним співробітником у міжнародному відділі, не писала пропагандистських текстів і досі продовжує доносити правду до росіян.

Одесити негативно сприйняли новину про візит Марини Овсяннікової.Одесити негативно сприйняли новину про візит Марини Овсяннікової. Скриншот: facebook.com/people/Marina-Ovsyannikova

Одесити негативно сприйняли новину про візит Марини Овсяннікової.Одесити негативно сприйняли новину про візит Марини Овсяннікової. Скриншот: facebook.com/people/Marina-Ovsyannikova

Нагадаємо, наприкінці березня Марина Овсяннікова прославилася антивоєнним перформансом. Тоді вона з'явилася в ефірі Першого телеканалу із плакатом "Ні війні". Згодом журналістка стала позаштатним кореспондентом німецької газети Die Welt, а наприкінці травня отримала премію Вацлава Гавела у галузі захисту прав людини. При цьому менш ніж через два тижні після своєї яскравої появи на екрані Овсяннікова вже активно давала інтерв'ю, в яких розповідала європейцям про те, як прості росіяни страждають від санкцій, а також заявляла про неприпустимість русофобії та колективної відповідальності росіян за дії Путіна.

На початку червня Марину Овсяннікову внесли до бази сайту "Миротворець" за "участь в інформаційно-пропагандистських спецопераціях Кремля, спрямованих на усунення санкційного тиску на Росію".

Показово, що перед візитом до Одеси Овсяннікова планувала дати прес-конференцію в Києві, однак через "негативний громадський резонанс" агентство "Інтерфакс Україна" скасувало цей захід.

До речі, інформацію про візит пропагандистки до Одеси вже прокоментував речник Оперативного штабу Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук. Він лаконічно заявив, що "московська мерзота і далі їздить Україною".

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах