Російський забудовник залишив Одесу без підстанції "швидкої" і втік до РФ

Російський забудовник залишив Одесу без підстанції "швидкої" та втік до РФ.

Російський забудовник залишив Одесу без підстанції "швидкої" та втік до РФ. Фото: lun.ua

Події
19 серпня 2022 15:36

Російський забудовник залишив Одесу без підстанції "швидкої". Про це повідомляє 368.media.

Так, він не виконав договір про пайову участь, який передбачав будівництво та передачу у власність Одеської міськради підстанції швидкої допомоги за 30 мільйонів гривень.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними слідства, ведеться будівництво багатоквартирного будинку з порушенням містобудівного законодавства та договору про пайову участь замовників у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури.

Зокрема встановили, що на двох земельних ділянках загальною площею 0,57 гектара, що знаходяться в оренді ОК ЖБК "Співающий фонтан на Фонтанській дорозі 30-32", ведеться будівництво 16-ти поверхового житлового будинку з підземним багаторівневим паркінгом.

У грудні 2009 року кооператив та виконавчий комітет Одеської міськради підписав договір про пайову участь, згідно з яким забудовник після здачі об'єкта в експлуатацію зобов'язаний передати управлінню охорони здоров'я загальною площею 1,19 тисячі квадратних метрів. У липні 2020 року мерія змінила цільове призначення ділянки для "подальшого будівництва 16-ти поверхового житлового будинку із вбудовано-прибудованими приміщеннями медичного та торговельного призначення, підземним паркінгом". Підрядником об'єкта є компанія "Одіссей СМУ-11". Зловмисники залучили директора до свого корупційного плану.

Умови договору пайової участі замовників були виконані. Фактично будинок збудований на 98%, проводять фасадні та внутрішні роботи, проте на земельній ділянці відсутні будь-які ознаки зведення підстанції "швидкої допомоги". Вартість будівництва підстанції швидкої допомоги складає 30 мільйонів гривень.

Одним із засновників компанії є громадянин РФ Алі Ш., який 4 березня 2022 року виїхав з України через пункт пропуску Маяки-Зручне.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах