СБУ затримала "тіктокера" з Одеської області, який виправдовував РФ

СБУ затримала "тіктокера" з Одеської області, який виправдовував РФ.

СБУ затримала "тіктокера" з Одеської області, який виправдовував РФ. Фото: facebook.com/ssu.odesa

Події
26 серпня 2022 16:45

У місті Ізмаїл Одеської області Служба безпеки України викрила антиукраїнського інтернет-агітатора, який публічно виправдовував збройну агресію Росії проти нашої країни та розпалював міжнаціональну ворожнечу. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними слідства, після початку повномасштабного вторгнення мешканець Ізмаїла почав активно розповсюджувати деструктивний контент у "Тікток" та заборонену в Україні соціальну мережу. На своїх сторінках у соцмережах він називав вторгнення окупаційних військ "визволенням" і поширював ворожі наративи на підтримку загарбницької політики Кремля.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У своїх постах він підтримував та популяризував загарбників, а також виправдовував їхні злочини. Крім того, він публікував дискримінаційні повідомлення, спрямовані на розпалювання міжнаціональної ворожнечі та приниження гідності української нації та її історичного минулого.

Під час обшуку у пропагандиста вилучили комп'ютерну техніку та мобільні термінали. Фігуранту повідомили про підозру у скоєнні злочинів, передбачених частиною першою статті161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та інших ознак) та частиною другої статті 436-2 (виправдання, визнання правомірної, заперечення федерації проти України, вихваляння її учасників) Кримінального кодексу України. Ведеться слідство.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах