Скандал через українську мову: в Одесі охоронець пологового будинку напав на чоловіка з дитиною

Скандал через українську мову: в Одесі охоронець пологового будинку напав на чоловіка з дитиною.

Скандал через українську мову: в Одесі охоронець пологового будинку напав на чоловіка з дитиною. Фото: facebook.com/7roddom.Odessa

Події
26 серпня 2022 06:56

В одеському пологовому будинку №7 спалахнув мовний скандал. Там охоронець напав на лідера одеського рок-гурту "Друже Музико" Максима Трубнікова через те, що той говорив українською мовою. Про подію повідомив волонтер, аналітик StateWatch Роман Стеблевський. Він опублікував на своїй Facebook-сторінці розповідь друга постраждалого.

Інцидент трапився 24 серпня, у День Незалежності України. Напередодні, 23 серпня, у Максима Трубнікова народилася донька, тому він домовився з дружиною, що та покаже йому новонароджену малу у вікно, і наступного дня вирушив до пологового будинку разом зі своєю старшою донькою – трирічною Квітославою.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Через відчинені ворота музикант пройшов у двір і попрямував у бік того самого вікна, проте в цей момент звідкись вискочив охоронець, який без жодних пояснень став у грубій формі, при малолітній дитині, кричати, щоб Максим вийшов геть за ворота. Як з'ясувалося пізніше, табличка про те, що вхід заборонено, на воротах все ж таки була, проте, незважаючи на це, територією двору їздили машини і ходили люди.

Зі сторожем пологового будинку лідер одеської рок-групи розмовляв українською мовою. Це настільки розлютило охоронця, що той не втримався відпустити зауваження на адресу тих, хто "понаїхав", заявив, що не розуміє свого співрозмовника і зауважив, що "Одеса завжди була російським містом".

Корінний одесит Максим Трубніков у відповідь спробував пояснити буяну, що на своїй землі та в своїй країні має право сам вирішувати, якою мовою розмовляти. Однак така заява розлютила неврівноваженого чоловіка настільки, що він дозволив собі накинутися на Максима з кулаками, не звертаючи уваги на те, що за цією сценою спостерігає трирічна дівчинка.

Весь інцидент зафіксували камери відеоспостереження. На даний момент заява на затятого ненависника української мови вже знаходиться в поліції.

У коментарі до публікації Романа Стеблевського керівництво пологового будинку №7 повідомило, що охоронець уже залишився без роботи.

"Співробітника, який не дотримався на робочому місці Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної", вже звільнили", – йдеться у коментарі.

Раніше ми повідомляли про те, що на Одещині викрили пенсіонера, який підтримував окупацію української території та заперечував збройну агресію Росії проти України.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах