Стало відомо, куди відправлять пам'ятник "Засновникам Одеси"

Стало відомо, куди відправлять пам'ятник "Засновникам Одеси".

Стало відомо, куди відправлять пам'ятник "Засновникам Одеси". Фото: t.me/odesacityofficial

Події
02 грудня 2022 15:01

Після демонтажу пам'ятники Олександру Суворову та "Засновникам Одеси" їх перемістять на тимчасове зберігання до Одеського художнього музею. Про це повідомляє пресслужба міськради.

Так, 1 грудня Одеський міський голова Геннадій Труханов зустрівся із працівниками та директором Одеського художнього музею Олександрою Ковальчук для того, щоб обговорити деталі перенесення та можливі локації.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Попередньо відомо, що скульптура Катерини перебуватиме на території, а фігури Хосе де Рібаса, Франца де Волана, Григорія Потьомкіна та Платона Зубова зберігатимуться у музейних фондах. Згодом їх хочуть відправити до спеціальної зони парку Савицького.

Як відомо, 30 листопада відбулася сесія Одеської міської ради, на якій депутати ухвалили рішення щодо демонтажу пам'ятників. Так, за знесення пам'ятника російській імператриці Катерині II в Одесі проголосувало 43 депутати, за знесення російського полководця Олександра Суворова – 41.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах