У Берліні з'явилася площа на честь Одеси

У Берліні з'явився майдан на честь Одеси.

У Берліні з'явився майдан на честь Одеси. Фото: ukrinform.ua

Події
16 сiчня 2023 15:19

У понеділок, 16 січня об 11:00, у Берліні відкрили Одеську площу – Odesa Platz. Площа знаходиться в окрузі Ліхтенберг, між вулицями Рейнштрассе та Еренфельштрассе, раніше там був безіменний сквер. Про це повідомила райадміністрація району Берліна Карлсхорста.

Рішення ухвалили ще 19 серпня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Як і багато воюючих українських міст, Одеса знаходиться в центрі атак російських військ. Одеса виступає за боротьбу за свободу України та демократичну та вільну Європу. Назвавши площу в центрі Карлсхорста, ми хочемо встановити ще один видимий знак солідарності з Україною з Ліхтенберга. Я хотів би подякувати всім за вже виявлену солідарність та конкретну підтримку народу України", – розповів голова району Міхаель Грюнст зазначив.

Окружний радник громадського порядку, довкілля та транспорту Мартін Шефер додав, що район Карлсхорст може пишатися цим місцем. За його словами, лише в районі Ліхтенберг дали притулок близько п'яти тисяч українських біженців, і підкреслив, що німці солідарні з Україною.

Зазначимо, що Ліхтенберг став першим серед 12-ти районів столиці ФРН, який назвав один зі своїх об'єктів на честь України. Влітку минулого року бургомістр Берліна виступила з ініціативою, щоби кожен район зробив це.

  • У Берліні з'явилася площа на честь Одеси фото
  • У Берліні з'явилася площа на честь Одеси фото 1
  • У Берліні з'явилася площа на честь Одеси фото 2
  • У Берліні з'явилася площа на честь Одеси фото 3

У Берліні з'явилася площа на честь Одеси фото

Усі фото: facebook.com/oda.odesa

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах